Klushandel

Beste Accuboormachines van 2019

Of je nu hobbyist bent of beroepsklusser, het maakt niet uit. Een accuboormachine is een must-have als het gaat om klussen. Er zijn veel verschillende soorten accuboormachines verkrijgbaar, in verschillende prijscategorieën. Het voordeel van een accuboormachine is dat je gaten kunt boren zonder last te hebben van een snoer. Om deze reden is dit apparaat dan ook goed te gebruiken voor de lastigere plekken. Om een goede keuze te kunnen maken is het verstandig alle mogelijkheden op een rij te zetten en te kijken naar wat voor jou belangrijk is. De mogelijkheden zitten voornamelijk in techniek en de kracht van het apparaat. Ook kan het voor jou belangrijk zijn welke bijkomende producten je bij de accuboormachine geleverd krijgt. In dit artikel helpen wij jou op weg naar het maken van een goede keuze.

Top 5 accuboormachines in 2019 getest

 1. Bosch PSB 1800 LI-2
  De Bosch PSB 1800 LI-2 is een apparaat met veel kracht. Het merk Bosch staat al jaren bekend om haar kwaliteit. Met deze accuboormachine kun je eenvoudig alle schroef- en boorklussen uitvoeren. Bovendien wordt dit apparaat geleverd met maar liefst 241 accessoires. De machine is geschikt voor diverse materialen, zoals bijvoorbeeld hardere steensoorten, hout, tegels, baksteen en meer. Een groot voordeel van dit apparaat is de lithium-lon-technologie van de accu. Dit zorgt voor de beste hanteerbaarheid en geen geheugeneffect of zelfontlading. Wil je meer informatie of de actuele prijs weten van dit product? Klik op deze link.
 2. VONROC Accuboormachine VPower V20
  Ben je op zoek naar een krachtige accuboormachine voor en vriendelijke prijs? Dan zit je goed bij VONROC. De accu’s van VONROC zijn onderling uitwisselbaar, dus mocht je al eens een apparaat van VONROC hebben gekocht hoef je de accu niet meer aan te schaffen, enkel het apparaat. Deze accuboormachine is geschikt voor schroeven en boren in hout, metaal en kunststof. Het apparaat is niet geschikt voor boren in beton. Je kunt kiezen voor een lage of hoge snelheid. Leuk weetje: VONROC is een Nederlands bedrijf en levert de producten rechtstreeks vanuit de fabriek aan de klant. Goede kwaliteit apparatuur voor een scherpe prijs. Wil je meer weten? Klik op deze link.
 3. Makita DDF453SFE Accuboormachine
  Deze Makita accuboormachine is geschikt voor zowel de hobbyist als de professional. Het is een zeer betrouwbare, allround machine geschikt voor intensief gebruik. Doordat het apparaat geleverd wordt me twee accu’s zit je nooit zonder stroom. Je kunt de machine gebruiken voor schroeven en boren. Het is een duurzame accuboormachine en deze wordt geleverd met koffer, oplader en twee accu’s. Accessoires zijn los te bestellen. Wil je meer informatie over de Makita accuboormachine? Klik op deze link.
 4. PowerPlus POWC1061
  Deze accuboormachine van PowerPlus is een ideaal instapmodel. Het apparaat ligt fijn in de hand en is perfect als je een goede machine zoekt voor een lage prijs. Je kunt met deze accuboormachine boor- en schroefwerkzaamheden verrichten in gips, pleisterwerk, metaal, hout, kunststof en zacht steen. Het is niet geschikt voor baksteen en beton. Je kunt kiezen uit twee verschillende snelheden en met het LED-lampje bereik je de minder verlichte plaatsen. Wil je meer informatie over deze machine? Klik op deze link.
 5. Black+Decker BDCHD18BAFC
  Op zoek naar een goede accuboormachine met eindeloze mogelijkheden? Dan zit je goed met dit apparaat van Black+Decker. Dit is een accuschroefmachine en klopboormachine in één. De machine wordt geleverd met 80 accessoires waaronder twee accu’s zodat je nooit met een lege accu zit. De Black+Decker boormachine heeft twee snelheden en elf koppelinstellingen. De rubberen antislip softgrip zorgt voor comfort tijdens het gebruik. Dit apparaat is te gebruiken in diverse materialen, wat het tot een allround accuboormachine maakt. Wil je meer weten over deze machine? Klik op deze link.

Budget Tips voor een goede goedkope Accuboormachine

Is het voor jou belangrijk dat je een kwalitatief goed apparaat hebt voor een eerlijke prijs? Dat snappen wij. Wij helpen jou graag met het maken van een goede keuze voor jouw accuboormachine. De prijzenn van accuboormachines kunnen flink variëren. Beginnend bij ongeveer 20 euro tot enkele honderden euro’s. Maar waarom zit er zo’n groot verschil in prijzen? Dat heeft uiteraard te maken met kwaliteit.

Het zou zonde zijn als je een duurder apparaat koopt meer meer functies terwijl je die functies niet gebruikt. Dan hoef je ook het duurdere apparaat niet te kopen. Het is dus verstandig te starten met jezelf afvragen waar je de machine voor wilt gaan gebruiken. Het zou ook vervelend zijn als je een accuboormachine koopt welke uiteindelijk te weinig functies bevat. Vraag jezelf af wat voor jou belagrijk is.

Niet iedere accuboormachine kun je in alle materialen gebruiken. Bij materialen moet je denken aan steen, beton, hout, gips, tegels, baksteen, staal etc. Bedenk bij jezelf voor welk materiaal jij de machine zult gaan gebruiken en zoek hierbij een passend apparaat.

Behalve de materialen zijn er meer verschillen tussen accuboormachines. Zo wordt het ene apparaat geleverd met enkel een lader, koffer en handleiding en een andere machine wordt geleverd met tientallen accessoires en meerdere accu’s. De accu is het duurdere onderdeel van de accuboormachine. Het kan zo zijn dat je van een bepaald merk al een apparaat hebt liggen en de accu op meerdere apparaten bruikbaar is. Dan hoef je de boormachine alleen los te kopen en kun je de accu die je al in bezit hebt gebruiken voor meerdere apparaten. Op die manier kun je op kosten besparen.

Als we het hebben over extra opties en mogelijkheden van accuboormachines kun je denken aan een LED-lampje voor de minder verlichte plaatsen of de capaciteit van de accu. Een goede accu is natuurlijk belangrijk. Het is vervelend als je het apparaat veel gebruikt en continu de accu leeg is. Ook in laadtijd van accu’s en boorcapaciteit zitten grote verschillen. Dit is zeker de moeite waard om goed naar te kijken en te bepalen wat voor jou belangrijk is en wat goed bij jou past.

Als je graag meer accessoires wilt kun je kijken voor een losse set accessoires. Ook in accessoire sets zitten verschillen in prijs en aanbod. Het kan zijn dat het voordeliger is om een accuboormachine en een set accessoires apart van elkaar te kopen. Hierbij is het handig jezelf goed af te vragen wat je met het apparaat wilt gaan doen en wat je nodig hebt. Koop een losse borenset of een losse bitset of een set met accessoires speciaal voor het materiaal waarin jij wilt gaan boren.

Zo schaf je de beste accuboormachine aan

Als je hebt besloten wat voor jou belangrijk is bij de aankoop van een accuboormachine kun je naar de winkel gaan, maar er is een grote kans dat het aanbod niet zo groot is als online. Online kun je je goed oriënteren op de aankoop van een accuboormachine. Er is een groot aanbod en als je goed zoekt zal je zien dat er ook flinke prijsverschillen zijn. Deze prijsverschillen zijn afhankelijk van verschillende facturen, zoals de hoeveelheid accessoires welke je geleverd krijgt bij de boormachine, het aantal accu’s en de mogelijkheden die de accuboormachine heeft.

Indien je niet van plan bent het apparaat veel te gaan gebruiken kun je kiezen voor een budget variant. Vaak zijn dit machines welke met één accu worden geleverd en met enkele accessoires. Voldoende om te gebruiken voor klussen als boren in hout of gips. Als je het apparaat vaker gebruikt of als je van plan bent te boren in zwaardere materialen zoals beton is het verstandig te kiezen voor een apparaat met meer mogelijkheden en accessoires. Niet iedere accuboormachine kan boren in beton of metaal, dus als je dit wilt moet je je goed verdiepen in de verschillende mogelijkheden en functionaliteiten.

Voor intensief gebruik kan het handig zijn om twee accu’s te hebben. De accu is een kostbaar onderdeel van de accuboormachine. Machines welke geleverd worden met twee accu’s zijn duurder dan de apparaten met maar één accu. Het is van belang jezelf af te vragen of je het apparaat dusdanig fanatiek gaat gebruiken dat je twee accu’s nodig hebt.

Om een goede keuze te maken kun je jezelf de volgende vragen stellen: wil ik alleen maar schroeven indraaien of ook goed kunnen boren? Hoeveel volt moet de accu hebben? Kan ik een reserve accu kopen? Welke accessoires krijg ik meegeleverd bij de accuboormachine? Hoe groot is de opbergkoffer?

Overzicht van beste gewaarde accuboormachine merken

Er zijn een aantal bekende merken voor accuboormachines. Misschien ken je ze allemaal, misschien maar een paar. Merken waarvan de accuboormachines goed bekend staan zijn bijvoorbeeld AEG, Black&Decker, Bosch, Hitachi, Makita, Metabo, Panasonic & Skill. Dit zijn merken bekend om kwaliteit. Ben je op zoek naar een voordelige accuboormachine? Kijk dan eens naar merken als PowerPlus of Vonroc.

Het voordeel van bekende merken is dat je weet dat je kwaliteit in huis haalt, en ook kan uitbreiden met accessoires en andere machines. Van veel bekende merken zijn de accu’s uitwisselbaar en kun je op die manier dus besparen op hoge extra kosten.

Wat is een accuboormachine en welke verschillende soorten heb je?

Een accuboormachine is een boormachine dat zijn energie krijgt van een accu. Dat wil zeggen dat het een boormachine is zonder snoeren. Je kunt deze machine gebruiken als boormachine of als schroevendraaier. Het is het meest gebruikte electrisch gereedschap. Begrijpelijk als je ziet hoe veelzijdig het apparaat is. Zo kun je het apparaat gebruiken om te boren in diverse materialen. Hierbij kun je denken aan hout, beton, metaal, baksteen, gipsplaten en meer. Niet iedere accuboormachine is geschikt voor alle materialen.

Tegenwoordig worden bijna alle accuboormachines geleverd met lithium-accu. Deze accu staat erom bekend super snel op te laden en een groot voordeel is ook dat het niet uit maakt hoe vaak je het op laadt, de levensduur van de accu blijft even lang. Over het algemeen zijn er twee accutechnologieën. De nieuwste technologie is de lithium-Ion (Li-Ion) technologie en het Nikkel Cadmium (NiCd) systeem is een ouder accusysteem.

Er zijn verschillende soorten accuboormachines, zo heb je bijvoorbeeld de accuschroefmachine, accu klopboormachine of de accuboorhamer. Ook is er verschil in versnellingen. Je hebt een accuboormachine met 1 versnelling (snelheid) en die is vooral geschikt om te schroeven en te boren in hout. Een accuboormachine met 2 versnellingen (snelheden) is geschikt om zowel te schroeven als te boren in hout en staal.

De kracht van een accuboormachine wordt ook bepaald door het draaivermogen, beter bekend als het koppel, van de machine in newtonmeter (Nm). Het koppel staat voor de kracht die de machine kan leveren. Je kunt de kracht aanpassen bij de koppelinstellingen, afhankelijk van het materiaal waarin je wilt gaan boren. Als je een accuboormachine met een hoog koppel hebt is het apparaat beter in staat om grote, dikke schroeven in te draaien en door harder materiaal te boren.

Accuboormachine trends in 2019

Behalve dat een accuboormachine kracht moet bevatten wordt er tegenwoordig naar meer gekeken. Erg belangrijk vind men dat het apparaat lekker in de hand ligt en een stevige grip heeft. Zeker als je de accuboormachine regelmatig gebruikt is het fijn dat hij lekker vast houdt. Er wordt door de bekende merken daarom steeds meer rekening gehouden met het comfort van de machines. Niet alleen met het comfort van een accuboormachine maar ook andere apparaten.

Voor veel mensen is het belangrijk dat je het apparaat goed kunt opbergen en dat de koffer waarin je de accuboormachine gaat bewaren niet te groot is. Een compacte accuboormachine met een compacte bewaarkoffer zijn makkelijk om mee te nemen én makkelijk om op te bergen.

Accessoires hoef je niet per se bij aankoop van jouw accuboormachine te kopen maar het is wel fijn om te weten dat ze er zijn. Wellicht dat je deze in de toekomst nodig hebt en wilt aanschaffen. Net als een extra accu. Misschie dat je nu voldoende hebt aan één accu maar mocht je jouw accuboormachine in de toekomst meer gaan gebruiken dan is het handig te weten dat accessoires en accu’s los aangeschaft kunnen worden.

Vrijwel alle bedrijven geven twee jaar garantie op alle apparatuur. Mocht jouw apparaat binnen de eerste twee jaar kapot gaan kun je altijd terug gaan naar de winkel waar je het gekocht hebt om te kijken of het gerepareerd kan worden. Zo ben je zeker van een goede aankoop.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.