Klushandel

Beste Afkortzagen van 2019

Een afkortzaag, ook wel radiaalzaag of verstekzaag genoemd, is de meest geliefde zaag van Nederland. En dit is niet voor niets. Een beetje doe-het-zelver heeft er wel een in de schuur staan. Of is van plan hem aan te schaffen. Je kunt er metaal, hout en kunststof mee zagen. Wat zaagblad betreft is hij nog het meest te vergelijken met een cirkelzaag. Moeiteloos zaagt hij laminaat of PVC buizen op maat. Maar de keuze is reuze. Waar moet je precies op letten bij de aanschaf van een afkortzaag? Voorkom een miskoop en lees onze koopgids. Ook hebben we voor je uitgezocht wat de beste afkortzagen top 5 is.

 

Beste Afkortzagen Top 5

METABO Afkortzaag KGS216M

Een Metabo mag natuurlijk niet in onze top 5 ontbreken. De KGS 216 M maakt moeiteloos kaarsrechte sneden. Door de laserindicator wordt de zaagsnede heel exact aangegeven. De stofafzuiging is zeer effectief waardoor stofproductie zoveel mogelijk wordt geminimaliseerd. En dat is wel zo fijn. Zowel lange als korte objecten zijn makkelijk af te korten met deze Metabo. Zelfs voor de zwaarste klussen draait hij zijn hand niet om. De zaagtafel is namelijk gemaakt van gegoten aluminium en heeft een zeer stevige constructie. Door de tafelverbreding kun je ook werken aan langere en brede materialen.

Einhell Afkortzaag – TC-SM 2131

Deze Einhell TC-SM 2131 zorgt voor een grote flexibiliteit tijdens het gebruik ervan door zijn draaibare zaaghoofd. Je kunt deze maximaal 45 graden naar links of rechts draaien. Met zijn 1500 watt motor is het een echte krachtpatser. Bovendien beschikt hij over een draaischijf waardoor je heel precies de hoeksneden kunt bepalen. Door de transportvergrendelijk neem je je afkortzaag overal makkelijk en veilig mee naartoe. Ideaal wanneer een familielid of vriend gaat verhuizen en je je zaag mee wilt nemen. Er moet bij gezegd worden dat hij niet geschikt is voor het zagen van metaal. Ben je dit van plan, dan doe je er dus goed aan voor een ander model te kiezen.

FERM Kantelbare radiaal afkortzaag

Deze FERM afkortzaag is er voor ieder type klusser. Ook voor de ervaren doe-het-zelver. Bij intensief gebruik waarbij er veel van dit zaagwonder wordt gevraagd, verliest hij niets aan kracht of kwaliteit. Denk aan het zagen van extra brede planken. De verstekhoek is horizontaal te verstellen van -45° tot +45°. Verticaal schuine hoeken zijn de verstellen naar -45° hoeken. Daarnaast zaagt hij je materialen recht, zowel in de lengte als overdwars. Het zaagblad is 210 mm. Je krijgt er een zijgeleider en werkstukklem bij waardoor je ook grotere objecten op maat kunt zagen. De fijne zaagsnede zorgt voor een nauwkeurig resultaat.

MAKITA Afkortzaag LS1018L

Deze Makita LS1018L springt eruit wat betreft zijn prijs-kwaliteit verhouding. We geven het toe, het is alsnog een behoorlijke aanschaf maar dan heb je ook wat. Je regelt zelf de diepteaanslag voor het zagen van groeven. Dit kun je snel en makkelijk wegklappen zodat je over kunt gaan naar volle zaagdiepte. De rubbervoetjes onder de machine voorkomen dat hij wegglijdt. En dat is wel zo veilig. De laser is onafhankelijk in te stellen omdat hij op batterij werkt. Ongeacht of de zaag aan is kun je deze dus gebruiken. Kortom, de aanschaf van deze Makita zal je niet teleurstellen als het om het leggen van je laminaat, zagen van kozijnen of plinten gaat.

Scheppach HM100LXU Afkortzaag

Deze Scheppach heeft met zijn 2000 watt het hoogste wattage in onze top 5. Hiermee is hij ook de meest krachtige zaag. Hij beschikt over een dubbele rail en is heel geschikt voor het dagelijkse doe-het-zelf gebruik. Hij wordt geleverd met een lichtgewicht aluminium tafel waardoor hij duurzaam en makkelijk verplaatsbaar is. Het zaagblad heeft 60 zaagtanden waardoor hij netjes zaagt zonder het te zagen materiaal te beschadigen. Hij is ideaal voor het zagen van kunststof, balken en zowel hard als zacht hout. De zaagkap zorgt voor een optimale bescherming.

 

Beste Afkortzaag Budget Tips

Eerlijk is eerlijk. Een afkortzaag is een behoorlijke aanschaf. En dit is niet voor iedereen toegankelijk. Hoe kun je met een klein budget toch genieten van het gemak ervan? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Leen een afkortzaag

Zeker als je je afkortzaag maar voor 1 karwei nodig hebt, bijvoorbeeld een verhuizing, loont deze optie zich. Het is zonde om een dure machine aan te schaffen wanneer je deze maar eenmalig gebruikt. Kijk je buren, je beste vriend of je oom even lief aan en wie weet kun je tijdelijk een afkortzaag lenen.

Afkortzaag huren

Als je op regelmatige basis een afkortzaag nodig hebt wil je waarschijnlijk niet steeds aankloppen bij die vriend of buren. In dat geval kan huren een goede optie zijn. Voor een redelijk bedrag kun je dan toch genieten van het gemak ervan. Dit kun je bij een bedrijf maar tegenwoordig ook particulier doen. Er zijn bepaalde websites waar je tegen een kleine vergoeding een afkortzaag van iemand kunt huren.

Koop een tweedehands exemplaar

Ben je van plan je afkortzaag veel te gebruiken? Dan loont het zich om er zelf een aan te schaffen. Heb je er de beurs niet voor om een nieuwe te kopen? Kijk dan eens rond voor een tweedehands exemplaar. Via de bekende websites kun je er veel vinden. Je kunt natuurlijk ook ouderwets naar tweedehands winkels gaan om te kijken of ze er daar een hebben staan.

Beste Afkortzaag Budget Koop

Wil je toch een nieuwe aanschaffen? Onze beste budget koop is de Einhell afkortzaag. Het is een eenvoudig model die doet wat hij moet doen. Voor een leuke prijs word je eigenaar van een prima afkortzaag. Hij is geschikt voor de kleinere klussen in huis. Super praktisch dus voor de beginnende Bob de Bouwer. Deze Einhell mag onder de categorie instapmodel worden geschaard. Toch klaart hij de meeste klussen in een handomdraai.

 

Afkortzaag koopgids: Zo schaf je de beste afkortzaag aan

Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij begrijpen het. Er is enorm veel keuze als het om afkortzagen gaat. Maar waar let je precies op bij de aanschaf? Wij helpen je een handje op weg en hebben de aandachtspunten voor je op een rijtje gezet. Begin ermee jezelf de volgende dingen af te vragen. Voor welke klus heb je de afkortzaag nodig? Welk materiaal wil je ermee zagen? Wil je hem intensief gaan gebruiken? Wat is je budget? Met andere woorden: het hangt helemaal af van jouw situatie welke afkortzaag voor jou geschikt is.

Vermogen

Het vermogen van een afkortzaag wordt uitgedrukt in wattage, of afgekort watt. Tijdens je zoektocht heb je waarschijnlijk al opgemerkt dat er afkortzagen met verschillende wattages op de markt zijn. Simpel gezegd geldt: hoe hoger het wattage, hoe meer kracht de afkortzaag heeft. Zeker als je bepaalde materialen wilt zagen dan is een hoog wattage zeker aan te raden. Zorg ervoor dat je dit in combinatie met het juiste zaagblad doet. Anders heb je namelijk nog niets aan dat hoge wattage. Als je zachtere materialen wilt zagen dan voldoet een laag wattage ook prima.

Zaagbladen

Bij veel afkortzagen zijn de zaagbladen eenvoudig te wisselen. Welk zaagblad je nodig hebt hangt af van het materiaal dat je wilt zagen. Bij sommige afkortzagen wordt er een setje zaagbladen meegeleverd. Dit is ideaal wanneer je van plan bent meerdere soorten materiaal te zagen. Echter zijn er ook exemplaren waarbij je zelf de zaagbladen moet kopen. Bedenk je dus van te voren welke materialen je wilt zagen en of het meegeleverde zaagblad hiervoor geschikt is. Voor een eenvoudige klus kun je voor een eenvoudig model gaan. Wil je hard steen of metaal zagen? Hiervoor zijn lang niet alle types geschikt.

Stem je keuze af op je klus

Als je een beginnend klusser bent is het niet aan te raden om een dure machine aan te schaffen. Kijk eerst met een instapmodel eens of het bavalt. Deze zijn vaak eenvoudiger in gebruik en niet onbelangrijk, een stuk goedkoper in aanschaf. Waarschijnlijk is dit type voor jou heel geschikt en klaart hij je klus prima. Ben je echter een ervaren doe-het-zelver, dan loont het zich om in een goede machine te investeren. Bij intensief voorkomt het dat je gefrustreerd raakt door een te slechte machine voor jouw klus.

Extra opties

Dan zijn er nog de extra opties. Ook hierbij geldt weer dat je deze afstemt op de klus die je te klaren hebt. Denk aan de verstekoptie. Je kunt je te zagen materiaal in een bepaalde hoek zagen. Dit kan 45° of 90° zijn. Een verstekzaag is niet echt een machine maar met behulp van deze tool wordt een zaag wel een verstekzaag genoemd. Daarnaast beschikken veel afkortzagen over de optie voor een stofafzuiging. Dit is wel zo prettig omdat je zo tijdens het klussen geen stof hoeft te happen. Ook wordt je dan niet verblindt door al het rondvliegende stof. Als je niet zoveel vertrouwen hebt in jezelf als klusser dan doe je er goed aan een afkortzaag met veiligheidskoppeling aan te schaffen. Zo behoud je al je vingers.

 

Beste Afkortzagen Merken Overzicht

Metabo

Het is niet voor niets dat de nummer 1 in onze top 5 een Metabo is. Ze staan voor duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. Zowel voor professioneel gebruik als voor de klus kluns heeft Metabo genoeg machines in hun assortiment om aan iedereen tegemoet te komen. Wereldwijd zul je machines van Metabo op bouwplaatsen vinden. Een Metabo zal je dus niet teleurstellen.

Makita

Dit Japanse merk werd in 1915 opgericht en heeft wereldwijd miljoenen tevreden klanten. Ze zijn gespecialiseerd in gereedschap en ze willen dit ook zo houden. Daarom produceren ze alleen gereedschap en niets anders. Dit assortiment bestaat uit meer dan 1500 verschillende machines. Makita staat voor innovatie en is er altijd op uit om iets nieuws te creëren. De 500 ingenieurs die bij Makita in dienst zijn zorgen voor deze innovatie en bovendien voor contstante ontwikkeling voor optimale kwaliteit.

Einhell

Je kunt wel raden waar dit merk vandaan komt. Juist, Duitsland. In 1964 werd Einhell opgericht. Ze zijn uitgegroeid tot een wereldwijd bedrijf, gevestigd in zo’n 39 landen. De 1600 werknemers maken mogelijk dat Einhell tot de top van de gereedschapsmarkt behoort. Dat ze innovatie hoog in het vaandel hebben staan bewijzen ze met de Power X-Charge technologie. Dit type batterij gaat langer mee waardoor het een duurzame keuze is.

 

Soorten Zagen

Een afkortzaag heeft een cirkelvormig zaagblad en heeft als doel materialen korter te maken. Hij komt nog het dichtst in de buurt van een cirkelzaag. Alle aandacht is uitgegaan naar de afkortzaag. En deze aandacht heeft hij dubbel en dwars verdiend. Het is immers de meest gebruikte zaag. Maar welke zagen zijn er nog meer? En waar zijn deze voor geschikt? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Decoupeerzaag of reciprozaag

De decoupeerzaag en reciprozaag zijn eigenlijk een soort tweelingzusjes van elkaar. Ze hebben beide een elektische motor en een zaagblad dat heen en weer beweegt. Maar net als bij een tweeling zijn er ook verschillen. Een reciprozaag beschikt namelijk over meer toeren en heeft een krachtiger motor dan een decoupeerzaag. Voor een willekeurig te zagen vorm is de decoupeerzaag heel praktisch. Met een reciprozaag kun je makkelijk een uitgestoken voorwerp zoals een buis uit een muur zagen.

Invalzaag

Stel je bent aan het klussen en je hebt alles netjes op maat gezaagd. Maar nu komt het. Je moet een uitsparing voor een stopcontact zagen. Of een gat voor de leidingen die door het laminaat lopen. Een beetje zonde om dan zagend naar de plek te gaan en zo je laminaat te verpesten. Daar is de invalzaag, eigenlijk een soort cirkelzaag, voor uitgevonden. Je kunt zo op de gewenste plek een opening maken zonder dat je daarbij het materiaal hoeft te beschadigen.

Zaagtafel

Ook grote voorwerpen moeten soms gezaagd worden. Maar hoe ga je dat aanpakken? Nou, met een zaagtafel. Hij is ideaal wanneer je materialen in de lengte door wilt zagen. Een zaagtafel is herkenbaar aan het zaagblad dat boven het tafelblad uitsteekt. Een zaagtafel is makkelijk en snel in gebruik zodat je grote klus zo efficiënt mogelijk geklaard wordt. Het is van belang dat je altijd een beschermkap gebruikt bij het zagen op een zaagtafel.

Cirkelzaag

Een cirkelzaag heeft zoals de naam al zegt een rond zaagblad. Dit type zaag is super handig wanneer je rechte lijnen wilt zagen. Met behulp van een geleider zaag je loodrechte lijnen. Voor het afkorten van materialen of het zagen van ronde lijnen is deze zaag minder geschikt. Door zijn compactheid en gewicht is hij echter heel gebruiksvriendelijk.

 

Laatste Afkortzaag Trends 2019

Klussen is iets van alle tijden. Toch is het tegenwoordig een trend om zoveel mogelijk in je eigen huis te klussen. We besteden het niet meer snel uit. Ook zijn er tal van mensen die de sprong wagen om een bouwval te kopen en deze op te knappen met als doel er zelf in te gaan wonen of voor een leuke prijs te verkopen. En daar heb je wel goed gereedschap bij nodig, waaronder een afkortzaag. De afkortzagen van tegenwoordig beschikken over snufjes als een laser. Met de laser kun je heel precies aangeven welke lijnen je wilt zagen. Dit voorkomt dat je lelijke potloodlijnen moet tekenen op je materiaal. Sommige afkortzagen zijn zelfs uitgerust met een dubbele laserlijn zodat je zo effectief en efficiënt mogelijk te werk kunt gaan. Zo wordt iedere klus een pretje!

 

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.