Klushandel

Beste Bouwstofzuiger van 2019

Er is niets zo vervelend als een kamer vol stof of zaagsel, wanneer je aan het boren of schuren bent. Wanneer je dan eindelijk klaar bent met die klus, moet je nog flink gaan schoonmaken. Naast dat het vervelend is, is het ook slecht voor jouw gezondheid. Stof dwarrelt door de lucht heen en jij ademt het in. Niet fijn voor jouw longen. Een bouwstofzuiger, ook wel een waterstofzuiger genoemd, is daarvoor de oplossing. Vooral bij het schuren in een gesloten ruimte, is het aan te raden altijd een bouwstofzuiger te gebruiken.

Top 5 Bouwstofzuiger in 2019 Getest

Kärcher WD 3 Alleszuiger – Blaasfunctie – 17 liter

Deze handige bouwstofzuiger is te gebruiken voor veel klussen in en rondom het huis. Naast dat het fijne en droge stoffen kan opzuigen, kan het ook kleine hoeveelheden water opzuigen. Hiervoor wordt hetzelfde filterpatroon gebruikt en hoef je de zak niet te verwisselen. Naast dat het stof en water kan opzuigen, heeft deze bouwstofzuiger ook een blaasfunctie. Het heeft een schokbestendig kunststof reservoir, waar 17 liter stof of water in kan worden opgezogen. Deze bouwstofzuiger is ook te koop met een RVS reservoir. Dat maakt hem wel 12 euro duurder dan de 65,99 die hij al is. Er wordt een kleinere zuigmond bijgeleverd en het heeft een ergonomische draagbeugel.

Kärcher WD 2 Alleszuiger – 12 liter

Deze bouwstofzuiger is de kleinere variant van onze eerste aanrader. Het heeft namelijk een reservoir van 12 liter, in plaats van 17 liter. Dit kleinere reservoir kan een nadeel zijn, omdat het daardoor minder stof kan opzuigen. Aan de andere kant zorgt het er wel voor dat het apparaat compact is en makkelijk is op te bergen. Ook deze stofzuiger is geschikt voor zowel droog en fijn, als nat vuil, waarbij hetzelfde filterpatroon wordt gebruikt. De stofzuigermond die erbij geleverd wordt, is ook voor alle soorten vuil geschikt. Daarnaast wordt er een kleinere zuigmond bij de stofzuiger geleverd, waarmee je moeilijk bereikbare plekken kunt schoonmaken. Ook deze stofzuiger heeft een ergonomische draagbeugel.

Kärcher WD 6 P Premium Alleszuiger – Blaasfunctie – RVS reservoir – 30 liter

Dit is de grootste variant van de Alleszuigers van Kärcher. In dit RVS reservoir past maar liefst 30 liter vuil. Dat reservoir heeft een afvoerschroef, waardoor het snel te legen is. De stofzuiger is voorzien van een contactdoos, waar elektrische apparaten op aangesloten kunnen worden. Ook deze Kärcher is geschikt voor zowel nat, als droog vuil. Het filter dat daarvoor gebruikt wordt, is eenvoudig uit de filtercassette te halen en is voorzien van een reinigingsfunctie. Het vermogen van de stofzuiger is handmatig in te stellen. Ook deze stofzuiger heeft een blaasfunctie, een ergonomische draagbeugel en ook hierbij wordt een extra mondstuk geleverd.

Kärcher WD 4 Premium Alleszuiger – RVS reservoir – 20 liter

Deze bouwstofzuiger van Kärcher heeft een reservoir van 20 liter en daarnaast veel functies en eigenschappen die de andere drie aanraders ook hebben. Zo heeft het een RVS reservoir en is het geschikt voor droog, fijn en nat vuil. Het filter en de zuigmond zijn voor alle soorten vuil te gebruiken en het heeft een parkeerstand en ergonomische draagbeugel. Met deze draagbeugel is hij eenvoudig op te tillen, zonder dat je jezelf vertilt. Door het pull & push sluitsysteem is het reservoir eenvoudig te openen en te sluiten. Het verschil met andere Kärcher bouwstofzuigers is dat deze variant geen blaasfunctie heeft.

BOSCH PROFESSIONAL GAS 20 L SFC Alleszuiger – Blaasfunctie – 19 liter

Onze laatste aanrader is er een van een ander merk, namelijk een van Bosch Professional. Hij is veelzijdig en bedoeld voor professionals die hoge eisen stellen aan het systeem. Ook deze stofzuiger is geschikt voor fijn, droog en nat vuil en heeft een geïntegreerde blaasfunctie. Daarnaast heeft deze bouwstofzuiger verschillende praktische onderdelen en accessoires, zoals een geïntegreerde contactdoos, een semiautomatisch filterreinigingssysteem en geïntegreerde accessoirehouders. Het apparaat schakelt automatisch uit, wanneer het maximale vloeistofniveau is bereikt en is een gecertificeerde veiligheidszuiger van de stofklasse ‘L’ volgens EU-norm voor goede gebruikersbescherming. Het apparaat is dus veilig in gebruik.

Bouwstofzuiger Budget Tips voor een goede goedkope bouwstofzuiger

Bouwstofzuigers zijn te koop voor prijzen tussen 40 en 200 euro, met nog enkele uitschieters naar boven. Deze prijs wordt bepaald door de materialen waarvan het is gemaakt en de extra functies die het heeft. Om te besparen op jouw bouwstofzuiger, moet je dus op die punten letten.

Een bouwstofzuiger met een kunststof reservoir is bijvoorbeeld goedkoper dan die met een RVS reservoir. Daarnaast wordt een stofzuiger duurder, naarmate de capaciteit van het reservoir groter wordt. Functies zoals een blaasfunctie en dat het ook water kan opzuigen, maken de stofzuiger ook duurder. Als laatste is het merk bepalend voor de prijs. Sommige merken bieden hun producten met hogere prijzen aan dan andere merken. Als je een goedkope bouwstofzuiger wilt, hoef je bijvoorbeeld niet te kijken naar een merk als Bosch Professional. Dit merk heeft producten van een hogere prijs, omdat professionals vaak hogere eisen stellen aan de kwaliteit van de producten.

Onze beste budget tip is de POWE60015 Ketelstofzuiger nat/droog van Powerplus. Het apparaat kost €44,95 en wordt door de consumenten op Bol.com beoordeeld met 4,1 van de 5 sterren. Het is dus relatief goedkoop, maar heeft wel een aantal fijne functies. Eigenlijk is het een ketelstofzuiger, maar kan ook als bouwstofzuiger worden gebruikt. Het kan namelijk ook fijn, droog vuil en water opzuigen. Ook deze stofzuiger heeft een blaasfunctie. Het heeft verschillende zuigmonden: een voor kiertjes en andere moeilijk bereikbare plaatsen, een voor het verwijderen van stof op meubilair en een voor het reinigen van vloeren en parket, zonder dat er krassen en strepen op komen.

Bouwstofzuiger koopgids: Zo schaf je de beste koop bouwstofzuiger aan

Wanneer je een bouwstofzuiger wilt kopen, moet je op een aantal dingen letten. Veel hiervan zijn hierboven al genoemd. Hier zullen ze overzichtelijk opgesomd en nader toegelicht worden.

De capaciteit

Het is allereerst belangrijk om te kijken naar de capaciteit van de bouwstofzuiger, hoeveel liter vuil er in het reservoir past. Het is zonde om een stofzuiger te kopen met een te kleine capaciteit. Je moet het reservoir dan regelmatig legen en dat kost onnodig tijd. Andersom is het ook zonde om extra geld uit te geven aan een groot reservoir, wanneer je dit niet nodig hebt. Het hangt van jouw gebruik af, wat voor capaciteit geschikt is.

Nat en droog vuil

Veel bouwstofzuigers kunnen zowel nat als door vuil opzuigen. Hierbij kan hetzelfde filter en dezelfde zuigmond gebruikt worden. Erg makkelijk, want dan hoef je dit niet steeds te wisselen. Sommige stofzuigers zijn wel alleen geschikt voor bijvoorbeeld het opzuigen van droog vuil. Bedenk dus goed wat jouw wens is en let er bij de aankoop op waar hij geschikt voor is.

Het materiaal

Natuurlijk is het materiaal ook een belangrijk punt waar je op moet letten bij de aankoop van een bouwstofzuiger. Zoals benoemd zijn er stofzuigers met een kunststof en een RVS reservoir. De RVS variant is steviger en duurzamer. Dit soort zal langer meegaan, maar maakt de bouwstofzuiger ook duurder. Bedenk dus wat jij belangrijker vindt en let bij de aankoop op het materiaal dat is gebruikt.

De zuigmond

Een ander belangrijk onderdeel is de zuigmond. Veel bouwstofzuigers krijgen verschillende zuigmonden bijgeleverd, maar sommige hebben alleen een standaard zuigmond. Zal jij het apparaat ook gebruiken voor moeilijk te bereiken oppervlakken, op kwetsbare vloeren of op meubilair? Let er dan op dat de zuigmonden van de bouwstofzuiger hiervoor geschikt zijn. Een standaard zuigmond kan bijvoorbeeld krassen achterlaten op kwetsbare vloeren.

Ergonomie

Omdat het een apparaat is dat bij het klussen gebruikt wordt, is het belangrijk dat het ook ergonomisch is. Is het handvat bijvoorbeeld gemakkelijk vast te pakken of belast je er op een gegeven moment jouw hand of pols mee? En is de draagbeugel van het apparaat ergonomisch? Of kan je je hiermee vertillen? Dit zijn belangrijke punten, waar je op moet letten.

Extra functies

Als laatste is het belangrijk om te letten op extra functies die de stofzuiger heeft. Misschien heb je een speciale wens voor een functie die het moet hebben. Let er dan op dat de stofzuiger deze functie ook heeft. Veel voorkomende functies zijn de reinigingsfunctie, waarmee het filter eenvoudig te reinigen is, en de blaasfunctie. Hiermee kun je eenvoudig verf en andere vloeistoffen droogblazen en bijvoorbeeld bladeren in jouw tuin bij elkaar blazen.

Overzicht van beste gewaardeerde bouwstofzuiger merken

Wanneer je op Bol.com zoekt naar een bouwstofzuiger, dan is er één merk die eruit springt als meest gewaardeerd: Kärcher. Maar ook de merken Bosch en Powerplus worden gewaardeerd door consumenten.

Kärcher

Dit merk richt zich op het bieden van ‘de beste schoonmaakoplossingen die ervoor zorgen dat je tijd overhoudt voor de leuke dingen in het leven’. Zij bieden allerlei producten aan op het gebied van schoonmaken. Van algemene instapmodellen tot erg specifieke reinigers, zoals ruitenreinigers, vloerreinigers of tapijtreinigers. Hun producten zijn innovatief en geschikt voor gebruik in en om het huis.

Bosch

Dit merk is al jarenlang een leider op de wereldmarkt van elektrisch gereedschap en accessoires van elektrisch gereedschap. Zij zijn gericht op innovatie en hun innovatiekracht en -tempo maakt hen succesvol. Ieder jaar worden er honderden nieuwe producten op de markt gebracht. Ook bieden zij met het merk Bosch Professional gereedschap dat voldoet aan hoge kwaliteitseisen.

Powerplus

Dit merk biedt een breed assortiment aan van elektrische klus- en tuingereedschap. Van sporadische tot zeer frequente klussen. Voor iedere klus rondom het huis hebben ze wel een aanbod. Ook kent hun assortiment een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is dan ook dé doe-het-zelf specialist.

De Verschillende Type Bouwstofzuigers verkrijgbaar

Een bouwstofzuiger wordt ook wel een alleszuiger, nat-droogzuiger of industriële stofzuiger genoemd. Het is dan ook een zuiger waarmee je fijne en droge stof en vloeistoffen mee kan opzuigen. Deze stofzuigers zijn gemaakt om grote hoeveelheden vuil op te zuigen. Zo kunnen sommige uitgerust worden met stofzakken voor 35 kg vuil. Het apparaat heeft een krachtige motor en de slang en zuigmond zijn een stuk sterker dan die van een gewone stofzuiger. Zo is de zuigmond van een bouwstofzuiger vaak voorzien van rubber, wat zorgt voor wrijving, waarmee vuil makkelijk loskomt van de oppervlakte.
De fijne, droge stoffen die bouwstofzuigers kunnen opzuigen zijn onder andere houtsnippers, zaagsel, steengruis of betonstof opzuigen. Daarnaast zuigen ze dus water of andere vloeibare stoffen op.
Bouwstofzuigers worden gebruikt bij de bouw, maar ook bij kleine klussen thuis is dit een handig apparaat. Stof dat vrijkomt bij slijpen of schuren kun je er namelijk eenvoudig mee opzuigen. Daar is een gewone stofzuiger niet altijd voor geschikt.

Naast de algemene bouwstofzuiger heb je ook een bouwstofzuiger waarmee je as uit je kachel of open haard kunt zuigen. Dit heet een aszuiger. Gewone bouwstofzuigers zijn hier niet voor geschikt, waardoor het belangrijk is dat je een aszuiger aanschaft, wanneer je dit van plan bent.

Daarnaast verschilt een professionele bouwstofzuiger ook van een algemene bouwstofzuiger. Met een professionele bouwstofzuiger kun je vaak ook gevaarlijke stoffen opzuigen. Gewone stofzuigers zijn daar niet voor gemaakt, waardoor het gevaarlijk is om die daarvoor te gebruiken.

Als laatste zijn er ook nog ketelstofzuigers, die ontworpen zijn om de ketel mee te stofzuigen. Deze ketelzuigers zijn vaak ook gewone alleszuigers, waardoor je er ook andere oppervlakken, zoals vloeren en meubilair, mee kunt stofzuigen.

Bouwstofzuiger trends in 2019

Een trend die je op dit moment op veel facetten van het leven ziet, is duurzaamheid. Ook op het gebied van elektronica zijn mensen daarmee bezig. Apparaten moeten lang meegaan en niet te veel energie verspillen. De ene bouwstofzuiger is zuiniger dan de andere, waardoor het goed is om daar op te letten. Een stofzuiger zonder zak en met een lagere wattage zijn bijvoorbeeld duurzamer. Veel bouwstofzuigers hebben alleen een opvangbak die geleegd kan worden. Daar komt geen zak bij kijken, wat ze duurzamer maakt.

Stofzuigers, en dus ook bouwstofzuigers, bevatten vaak ook een energielabel. Sinds de invoering hiervan zijn stofzuigers zuiniger en beter geworden. Echter, het Europees Hof van Justitie verklaarde begin 2019 de wetgeving voor het stofzuiger-energielabel als ongeldig. Daarom mogen winkels geen informatie over energielabels meer vermelden bij stofzuigers, tot nader order.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.