Klushandel

Beste Grasmaaier van 2019

Lijkt het gras altijd groener aan de overkant? Maak er korte metten mee en schaf een goede grasmaaier aan! Tegenwoordig zijn er tal van soorten grasmaaiers op de markt waarmee je je gazonnetje netjes bij kunt houden. Uiteraard kom je met groene vingers uitgebreid aan je trekken. Maar ook voor minder groene vingers zijn er genoeg grasmaaiers op de markt waarmee je met minimale inspanning een fantastisch resultaat behaald. Welke grasmaaiers dat zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf hebben wij voor je uitgezocht. Zodat de buren altijd zullen denken dat het gras groener is aan de overkant.

 

Beste Grasmaaier Top 5

Powerplus POWEG63703 Grasmaaier

De Powerplus POWEG63703 springt er gelijk uit door zijn prijs-kwaliteit verhouding. Met zijn 1000 watt scheert hij moeiteloos over jouw grasland heen. Hij is in te stellen op 3 hoogtes zodat je geen hernia overhoudt aan een maaibeurt. Heb je een klein schuurtje? Geen punt. Het handvat is inklapbaar waardoor je een hoop ruimte bespaart. Zo houdt je voldoende ruimte over voor andere zaken zoals je fiets. De afvalbak heeft een inhoud van 30 liter dus je hoeft niet om de paar meter de bak leeg te gooien. Wel zo prettig. Als je een grote tuin hebt kun je beter even verder kijken want het is een instapmodel.

Bosch ROTAK 32 Ergoflex Cirkelmaaier

De naam zegt het al. Met deze Bosch ROTAK 32 Ergoflex van Bosch kun je op ergonomische wijze je grasveld onderhouden. Met 1200 watt is hij net wat krachtiger dan het bovenstaande exemplaar. Met het ergoflex-system pas je het handvat precies aan op jouw hoogte. Hij beschikt over speciale graskammen waardoor hij tot de rand kan grasmaaien. Deze Bosch is een lichtgewicht in zijn klasse te noemen wat voor de werkbaarheid prettig is maar ook als je hem mee wilt nemen naar bijvoorbeeld je moeder op leeftijd of voor het gazonnetje bij de stacaravan. Je krijgt 2 jaar fabrieksgarantie op deze grasmaaier. Wel zo fijn!

EINHELL Accugrasmaaier Power-X-Change

Je leven wordt pas ein hell als je moet grasmaaien zonder deze Einhell Power-X-Change. Deze maaikanjer werkt op een accu wat inhoudt dat je geen gedoe meer hebt met een snoer dat te kort is of in de weg zit. We horen je al denken dat je niet zit te wachten op een lege accu halverwege je maaiklus. Maar dat is ook niet nodig want hij wordt namelijk geleverd met 2 accu’s. Een kwestie van even omwisselen dus. Hij heeft een bereik van 300 vierkante meter gazon en is daarmee dus geschikt voor grote tuinen. De inhoud van de afvalbak is 40 liter waardoor je er ook wat dat betreft makkelijk mee vooruit kunt.

Wolf-Garten Scooter Junior Hydro

Eerlijk is eerlijk, deze Wolf Junior is niet voor iedere portemonnee weggelegd. Maar als je je deze zitmaaier kunt veroorloven dan heb je er waarschijnlijk ook een tuin voor. Deze Wolf is toch wel de Porsche onder de zitmaaiers te noemen. Hij is ideaal voor gazons tot 1500 vierkante meter. Hij rijdt op elektriciteit dus je bent ook nog eens heel milieubewust bezig. Je bedient hem eenvoudigweg door de voetpedalen en bepaalt zo zelf hoe hard hij rijdt. De afvalbak heeft een inhoud van 150 liter dus daar heb je tijdens je maaiklus geen omkijken naar. Kortom, voel je de koning ter rijk en ga voor deze Wolf.

Gardena Kooimesmaaier 400

Ben jij ook nog van het lekker ouderwets grasmaaien? Dan heb je een hele goede aan de Gardena kooimesmaaier. Naast dat dit een zeer milieuvriendelijke manier van grasmaaien is, heb je alleen je eigen kracht nodig om het te laten werken. Geen gehannes met snoeren of accu’s dus. Bovendien is dit exemplaar heel stil in gebruik. Je kunt dus lekker de vogeltjes horen fluiten tijdens het grasmaaien. En wat te denken van de heerlijke vers gemaaide graslucht die je tegemoet komt als je met deze Gardene je grasveld bij staat te houden. Hij is geschikt voor alle gazons tot 200 vierkante meter. Deze alleskunner staat tot je dienst.

 

Beste Grasmaaier Budget Tips

Stel je hebt niet zo’n groot budget. Of je bent gewoon kostenbewust. In zo’n geval hebben wij een aantal budget tips voor je.

Ouderwets grasmaaien

Het ligt misschien voor de hand maar de goedkoopste manier om te grasmaaien is gewoon handmatig. Een elektrische verbruikt namelijk stroom en een exemplaar op benzine verbruikt benzine. En dit kost ook allemaal weer geld. Investeer dus in een goede handmatige grasmaaier en je bent gegarandeerd van een duurzame keuze!

Leen een grasmaaier

Tja, waarom zou je een grasmaaier aanschaffen als je er ook een kunt lenen? Zeker wanneer je maar een klein gazonnetje hebt of als je maar af en toe grasmaait dan loont zich dit zeker. Kijk je buurman dus even lief aan. Scheelt toch weer. Je kunt ook overwegen om een grasmaaier samen met de buren aan te schaffen.

Tweedehands

Over het algemeen is een grasmaaier een duurzaam apparaat. Hij kan dus nog prima een tweede ronde mee. En waarom zou je hier niet van profiteren? Op de welbekende sites kun je een zee van keuze vinden aan tweedehands modellen. Voordat je deze koopt let wel even op of hij ook werkt en compleet is.

Beste Grasmaaier Budget Keuze

Wil je toch een nieuw exemplaar kopen? Onze beste budget keuze is de Einhell kooimesmaaier. Dit is een handmatige grasmaaier. Dit eenvoudige model is gebruiks- en mileuvriendelijk. Bovendien hoef je geen geld uit te geven aan een hogere energierekening. Hij is geschikt voor gazons tot zo’n 250 vierkante meter. Deze Einhell doet wat een grasmaaier moet doen.

 

Grasmaaier koopgids: Zo schaf je de beste Grasmaaier aan

De keuze is reuze. Er zijn ontzettend veel soorten en maten grasmaaiers op de markt. Maar waar moet je nu precies op letten bij de aanschaf? Het hangt af van je persoonlijke situatie en wensen. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet. Vraag jezelf om te beginnen een aantal dingen af. Hoe groot is het oppervlak dat je wilt grasmaaien? Heb je groene vingers of juist een hekel aan tuinieren? Wat is je budget? Hoe intensief wil je de grasmaaier gebruiken?

Oppervlak

Voor een klein tuintje kies je voor een andere grasmaaier dan wanneer je een landgoed bezit. In de specificaties is precies te vinden voor welke oppervlakte een grasmaaier geschikt is. Tuinen tot een oppervlakte van 200 vierkante meter zijn nog goed te doen met een handgrasmaaier. Alles boven de 200 vierkante meter en tot 400 vierkante meter is ideaal te maaien met een zelfrijdende grasmaaier, een robotmaaier en een zitmaaier. Ben je een van de gelukkigen die over een landgoed van meer dan 400 vierkante meter beschikt? Dan doe je er goed aan om voor een zitmaaier of robotmaaier te gaan.

Type Grasmaaier

Zoals je in je zoektocht wellicht al hebt opgemerkt zijn er een tal van type grasmaaiers op de markt. We hebben net al even besproken welke types voor welke oppervlakte gazon geschikt zijn. Maar er zijn er nog een aantal die we niet hebben besproken. Zo is er namelijk ook nog de accugrasmaaier, elektrische grasmaaier, benzine grasmaaier en zweefmaaier. Wat de voor- en nadelen van de diverse types zijn leggen we later uitgebreid uit zodat je de juiste keuze kunt maken.

Maaibreedte

De maaibreedte heeft tevens te maken met de grootte van je tuin. Je kunt zelf wel nagaan dat een hele brede maaibreedte niet handig is wanneer je een kleine tuin hebt. De maaibreedte bepaalt hoe breed de stroken worden die je maait. Als je een grote tuin hebt is het dus wel handig voor een breed exemplaar te gaan want dat scheelt je werk. De maaibreedte loopt uiteen van pakweg 30 cm tot 140 cm en daarboven. Als je zeker wilt weten wat voor jouw tuin handig is, meet dan van te voren even je grasveld op om een inschatting te kunnen maken.

Manier van maaien

De manier van maaien is onder te verdelen in 2 soorten. Namelijk maaien met een kooimaaier en maaien met een cirkelmaaier. Simpel gezegd komt het erop neer dat een kooimaaier het gras afsnijdt waar een cirkelmaaier het gras een soort van afscheurt of slaat. Je krijgt zeker een netter resultaat met een kooimaaier dan met een cirkelmaaier. Vergelijk het met papier snijden en scheuren. Het gras dat je met een cirkelmaaier maait wordt rafelig terwijl het gras na het maaien van een kooimaaier dit niet heeft.

Extra’s

Welke extra’s voor jou interessant zijn hangt af van je wensen. Denk aan het instellen van de hoogte van je grasmaaier. Zo voorkom je dat je last van je rug krijgt na het grasmaaien. Niet iedere grasmaaier is in hoogte verstelbaar. Daarnaast beschikt niet iedere grasmaaier over een opvangbak. En het is wel zo handig om deze erbij te hebben zodat alle afval netjes wordt opgevangen. De grootte van de afvalbakken varieert en wordt uitgedrukt in liters.

 

Beste Grasmaaier Merken Overzicht

Gardena

Gardena heeft voor ieder level tuinklusser wel iets in huis. Start je tuinproject dus goed met goed tuingereedschap zoals een grasmaaier. Ook voor onderhoud is een Gardena ideaal. Of het nu gaat om het besproeien van je tuin, het onderhouden van je gazon of het aanleggen van een moestuin, Gardena staat voor je klaar. Het Duitse merk werd in 1961 opgericht en is sindsdien niet meer weg te denken op de tuingereedschapsmarkt.

Wolf-Garten

In 1927 werd Wolf-Garten opgericht. Wolf is begonnen in de landbouwsector. Hun eerste product was namelijk de trekhak. In 1653 brachten ze hun eerste grasmaaier op de markt en 5 jaar daarna de eerste elektrische grasmaaier. Ze zijn een voorvechter op het gebied van milieuvriendelijke en duurzame producten. Een voorbeeld hiervan is de BluePower serie die zeer aan te raden is voor mensen die milieubewust zijn.

Einhell

Einhell is net als Wolf-Garten een Duits merk. Einhell heeft als doel om het werk in de tuin lichter en plezieriger te maken. Hierdoor houd je meer tijd over voor leuke dingen zoals op je terras zitten. Daarnaast bespaart het gebruik van Einhell (tuin)gereedschap een hoop moeite en tijd. Dat geldt ook voor grasmaaien. Met hun Power-X-Change lijn kun je eenzelfde accu voor meerdere gereedschappen gebruiken. En dat scheelt een hoop geld!

 

Soorten Grasmaaiers

We hebben het eerder al even aangestipt. De soorten grasmaaiers zijn het zeker waard om op in te gaan zodat je precies weet welke voor- en nadelen ze met zich meebrengen. Zoals je ziet is er voldoende keuze.

Elektrische grasmaaier

De elektrische maaier is handig voor een groot gazon. Het nadeel is echter dat je gebonden bent aan een snoer en hier ook rekening mee moet houden als je aan het grasmaaien bent. Als je namelijk over het snoer heen maait heb je kans op kortsluiting.

Handgrasmaaier

Lekker ouderwets grasmaaien. Dat doe je met een handgrasmaaier. Het grote voordeel is dat hij goedkoop is in aanschaf en milieuvriendelijk. Houd er rekening mee dat dit type grasmaaier minder geschikt is voor grote gazons.

Accugrasmaaier

De accugrasmaaier brengt veel flexibiliteit met zich mee. Je bent namelijk niet gebonden aan een snoer. Het nadeel is echter dat de accu leeg kan raken. Maar ook daar is een oplossing voor. Vele exemplaren worden geleverd met 2 accu’s zodat je deze makkelijk om kunt wisselen als de ene leeg is.

Zitmaaier

Het moge duidelijk zijn dat dit type geschikt is voor grote tot zeer grote gazons. Het voordeel is dat je makkelijk over je graslandschap heen maait met minimale moeite. Het nadeel is echter dat dit type vaak op benzine loopt dus je moet hem bijvullen wanneer hij leeg is. Daarnaast is dit de minst milieuvriendelijke manier van grasmaaien.

Robotmaaier

Een robotmaaier doet het werk voor je. Het is te vergelijken met een robotstofzuiger alleen maait dit type je gras. Ideaal dus! Omdat hij constant maait maakt het niet uit dat het gras blijft liggen. Het nadeel is dat hij soms niet alle plekjes meeneemt.

Bezinemaaier

Een benzinemaaier is krachtig. Dat betekent dat je zelf dus minder kracht hoeft te gebruiken. Het nadeel van dit type maaier is dat je benzine nodig hebt.

Zweefmaaier

De zweefmaaier is eigenlijk een soort hovercraft. Dit type grasmaaier ‘zweeft’ als het ware over het gras. De messen onder de grasmaaier draaien hard rond en produceren wind waardoor hij een klein stukje van de grond komt.

 

Laatste Grasmaaier Trends van 2019

We hebben veel soorten grasmaaiers besproken. Maar wat zijn eigenlijk de laatste trends op het gebied van grasmaaien? Tegenwoordig hebben we steeds minder tijd. We willen dus zo makkelijk en snel mogelijk onze huis- tuin- en keukenklussen klaren. Ook als het om grasmaaien gaat. Een robotgrasmaaier biedt dan zeker uitkomst. En wat te denken van de robotgrasmaaiers die via een app te besturen zijn? Je download simpelweg een app op je smartphone en zo stel je precies je robotgrasmaaier in. Als de accu leeg is keert hij vanzelf terug naar zijn oplaadstation. Veel modellen beschikken zelfs over een diefstalbescherming. Daarnaast heeft het robotje een regensensor zodat hij zijn laadstation niet verlaat als het regent. Super handig dus! Kortom, als je zorgeloos wilt genieten van een gemaaid gazon, ga dan voor een robotgrasmaaier.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.