Klushandel

Beste Invalzagen van 2019

Een invalzaag is een echte powertool en is eigenlijk een speciaal soort cirkelzaag. Het is niet bepaalt een machine waar je dagelijks naar op zoek gaat. Als je wel op zoek bent dan heb je waarschijnlijk een specialistische klus te klaren. Bijvoorbeeld een gat maken in een aanrechtblad of een ander voorwerp. Je wilt dan uiteraard niet eerst in het blad zelf hoeven te zagen om bij de plek uit te komen waar je dat gat wilt plaatsen. Daar komt de invalzaag om de hoek kijken. Maar waar let je precies op bij de aanschaf van zo’n zaag? En wat zijn de beste invalzagen? Wij hebben het voor je uitgezocht.

 

Beste Invalzagen Top 5

Powerplus POWX1365MB Invalzaag

Deze Powerplus POWX1365MB invalzaag heeft zijn eerste plaats in onze top 5 dubbel en dwars verdiend. Door zijn compacte formaat kun je hem makkelijk met 1 hand bedienen. Daarnaast zaagt hij erg nauwkeurig en wordt hij geleverd met 3 type zaagbladen. Of je nu hout, aluminium buizen of keramische tegels wilt zagen, deze Powerplus heeft het binnen een mum van tijd gepiept. Hij is ideaal voor het zagen van een uitsparing van een stopcontact of het op maat maken van kozijnen en plinten. Bovendien krijg je er een verstekbak bij wat inhoudt dat je onder een bepaalde hoek kunt zagen. Met de geleiderrail kun je in een rechte lijn zagen. Wel zo fijn!

Scheppach PL55 Invalzaag

Met deze Scheppach PL55 invalzaag ben je uitstekend voorbereid op die ene zaagklus. Hij is zeer geschikt voor plaatwerk en massief hout van bijvoorbeeld deuren. Met zijn 1200 watt is het een echte krachtpatser. Door het zaagblad met 24 tanden heeft hij een fijne afwerking. Dat is wel zo prettig wanneer je bijvoorbeeld je laminaat ermee zaagt. Het veiligheidssysteem zuigt zo’n 90% van alle stof weg tijdens gebruik. Ideaal dus want je wilt geen stoflong overhouden aan je zaagklus. De afstand tussen de muur en zaag is maar 16 mm waardoor je super precies te werk kunt gaan.

Festool TS 55 REBQ-Plus-FS Invalzaag

Naast dat deze Festool TS 55 gebruiksvriendelijk is, is hij ook nog eens extra veilig om mee te werken. En dat is geen overbodige luxe als je al je vingers wilt behouden. Zo beschikt hij over een snelrem, splinterbescherming en FastFix. Door de meegeleverde geleiderrail kun je precies te werk gaan. Deze invalzaag doet wat je van een invalzaag mag verwachten zonder poespas. De vlakke behuizing zorgt ervoor dat je flexibel bent. Hij heeft een zeer goede afzuiging door de vorm van het spanenkanaal. Het zichtvenster is verstelbaar waardoor je aftekenlijnen goed zichtbaar zijn.

Makita DSP600PT2J Accu invalzaag LXT

Een Makita mag natuurlijk niet ontbreken in onze top 5. Deze DSP600PT2J Accu invalzaag LXT wordt geleverd met 2 accu’s. Super handig dus want je kunt genieten van het gemak van een snoerloze invalzaag en je komt niet met een lege accu te zitten. Je krijgt hem in een stevige, stapelbare koffer waardoor je hem overal veilig op kunt bergen. Deze Makita beschikt over een koolborstelloze motor wat simpel gezegd inhoudt dat hij minder snel warm wordt en langer meegaat. Daarnaast heeft de accu een langere gebruikstijd. Een duurzame aankoop dus!

DeWALT DCS520T2R FlexVolt Invalzaag

Tja, we zullen het niet ontkennen. De DeWALT DCS520T2R FlexVolt Invalzaag is niet voor iedere portemonnee weggelegd. Maar wat krijg je daar precies voor? Dit exemplaar is geschikt voor de professionele zager. Of voor zeer intensief gebruik. Hij werkt op accu maar verliest hierbij niet aan zaagkracht. Je hoeft hierbij niet bang te zijn dat je met een lege accu komt te zitten want je krijgt er 2 stuks bij. Zo kun je je accu makkelijk verwisselen als deze tijdens het zagen leeg raakt. Je kunt er makkelijk zwaardere zaagwerkzaamheden mee uitvoeren zonder dat het snoer steeds in de weg zit.

 

Beste Invalzaag Budget Tips

Voor een beetje invalzaag ben je vaak een behoorlijk bedrag kwijt. Dat wil echter zeker niet zeggen dat het duurste model ook de beste kwaliteit levert. Hoe kun je met een kleine beurs toch genieten van het gemak van een invalzaag? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Leen een invalzaag

Waarom zou je een invalzaag kopen als je er ook een kunt lenen? Het is normaal gesproken niet bepaalt een machine die je dagelijks gebruikt. Zeker wanneer je een invalzaag voor 1 project nodig hebt is dit een ideale oplossing. Denk aan een verhuizing waar je laminaat moet zagen of een uitsparing voor een stopcontact.

Delen of huren

Als je je invalzaag af en toe nodig hebt dan vind je het misschien wat te veel gevraagd om deze steeds te lenen. Een tussenoplossing kan zijn om samen met je buren of vrienden een invalzaag aan te schaffen. Daarnaast bieden veel bedrijven de mogelijkheid om er een te huren. Al voor een leuke bedrag beschik je tijdelijk over het gemak ervan. Dit hangt helemaal van je zaagbehoefte af.

Schaf een tweedehands exemplaar aan

Je hoeft natuurlijk niet de hoofdprijs te betalen voor een splinternieuwe invalzaag. Tegenwoordig zijn er online veel tweedehands invalzagen te vinden. Voordat je tot de koop over gaat is het wel handig even te testen of hij naar behoren werkt en of hij compleet is.

Beste Invalzaag Budget Keuze

Mocht je toch een nieuwe invalzaag willen aanschaffen dan is de Powerplus POWX1425 invalzaag onze beste budget keuze. Het is een eenvoudig model die doet wat hij moet doen. Hij beschikt over een ergonomische ‘smart grip’ waardoor hij lekker in de hand ligt en je veilig kunt zagen zonder dan hij wegglijdt.

 

Invalzaag koopgids: Zo schaf je de beste invalzaag aan

Het is zover. Je wilt overgaan tot het kopen van een invalzaag. Maar welke moet je in godsnaam kiezen? Nou, dat hangt af van jouw situatie. Wat voor je een de beste keuze kan zijn is voor jou wellicht de slechtste. Hoe bepaal je dit? Wij hebben alle aandachtspunten voor je op een rijtje gezet. Vraag jezelf om te beginnen de volgende dingen af. Voor welk materiaal wil je de invalzaag gebruiken? Voor welke klus heb je hem nodig? Wil je hem af en toe, regelmatig of voor intensief gebruik aanschaffen? Wat is je budget?

De klus

Welke invalzaag voor jou geschikt is hangt helemaal af van het soort klus die je uit wilt voeren. Als je sporadisch een zaagklusje in of om het huis wilt doen dan voldoet een eenvoudig model. Ben je echter een ervaren Bob de Bouwer dan is een professioneel model aan te raden. Denk aan het laatste model in onze top 5. Dit type is ook geschikt voor professioneel gebruik. Het is zonde om veel geld aan een dure invalzaag uit te geven als een simpel exemplaar ook voldoende is voor jouw klus.

Zaagbladen

Wellicht heb je bij het zoeken naar invalzagen wel zien staan dat sommige modellen met meerdere zaagbladen worden geleverd. Dit is niet zonder reden. Niet ieder zaagblad is namelijk geschikt voor ieder materiaal. Voor hout heb je een ander zaagblad nodig dan voor steen. Soms krijg je verschillende zaagbladen bij je invalzaag geleverd. Dit is ideaal wanneer je er meerdere bewerkingen mee wilt uitvoeren. Ook als je een bepaalt type materiaal wilt zagen let er dan van te voren op dat het meegeleverde blad geschikt is. Anders moet je er wellicht zelf nog een bij kopen en dat kan aardig in de papieren lopen.

Zaagdiepte en zaagtanden

Het zou lullig zijn als je net een paar centimeter te kort komt bij de zaagdiepte van die ene klus die je graag wilt voltooien. Check daarom voor de aanschaf van je invalzaag even wat zijn maximale zaagdiepte is. Daarnaast wil je wel een beetje netjes en fijn kunnen zagen zonder dat er een dikke rafelrand achter blijft aan het uiteinde van je laminaat. In de regel geldt: hoe meer zaagtanden een invalzaag heeft, hoe fijner hij kan zagen.

Wattage

Dat een invalzaag een echte krachtpatser is staat voorop. Hij moet immers het vermogen hebben om door dikke en stugge materialen te zagen. Dit vermogen wordt uitgedrukt in wattage. Hoe hoger het wattage, hoe meer kracht hij heeft. Rond de 1000 watt heb je het over een basis instapmodel. Alles rond de 1200 watt is al behoorlijk krachtig en met 1400 watt en daarboven ben je verzekerd van een zeer krachtige werking.

Extra’s

De ene invalzaag wordt zeer minimaal geleverd waar de ander een compleet pakket is. Denk hierbij aan accessoires zoals zaagbladen, verstekbak en geleiderrail. Waar de diverse zaagbladen voor dienen hebben we net besproken. Vraag jezelf af of je deze werkelijk nodig hebt want je betaalt er wel extra voor. Een verstekbak is een soort van U-vorimige ”bak” waarmee je materialen in een bepaalde hoek af kunt zagen. Super praktisch dus wanneer je precies te werk wilt gaan. De geleiderrail is ervoor om in een rechte lijn te zagen.

 

Beste Invalzagen Merken Overzicht

DeWALT

Met stipt op nummer 1 in ons merkenoverzicht staat DeWALT. Ze richten zich voornamelijk op de professionele gereedsschapsmarkt maar ook voor de minder ervaren klusser zijn ze de uitkomst. Je kunt je hele klusassortiment bij DeWALT aanschaffen. Van machines, hulpstukken tot gereedschap, ze hebben het allemaal in huis. Al sinds 1923 is dit merk niet meer weg te denken op de klusmarkt. Je zult dan ook niet teleurgesteld worden als je voor een DeWALT gaat.

Makita

De kwaliteit van Makita’s producten is een gevolg van Japanse precisie. Sinds 1915 zijn ze expert op het gebied van gereedschap en power tools. Inmiddels is het concern uitgegroeid tot een wereldwijde marktleider in zijn categorie. Daarnaast zijn ze een zeer innovatief bedrijf dat voorop loopt als het om de lithium-ion-batterijtechnologie gaat. Dit houdt eenvoudig gezegd in dat de kwaliteit van deze accu’s beter is en ze langer meegaan dan normale types.

Festool

Een beetje klusser is wel bekend met het Duitse merk Festool. In 1925 werd dit bedrijf onder de naam Fezer & Stoll opgericht. Ze zijn verantwoordelijk voor het produceren van de eerste draagbare kettingzaag. Al meer dan 90 jaar doen ze hun best gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Door constante ontwikkeling en innovatie leveren ze de beste kwaliteit.

 

Soorten Zagen

Wij hebben de invalzaag in het zonnetje gezet. Maar welke zagen zijn er allemaal nog meer? En waar zijn deze voor bedoeld? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Cirkelzaag

Een invalzaag is eigenlijk ook een type cirkelzaag. Zoals de naam al doet vermoeden beschikt een cirkelzaag over een rond zaagblad. Als je rechte lijnen wilt zagen dan is deze zaag ideaal. Met behulp van een geleider zaag je kaarsrecht door je gewenste materiaal heen. Als je dingen af wilt korten of in ronde lijnen wilt zagen dan is dit type niet zo geschikt. Wel is een cirkelzaag over het algemeen licht en compact wat zijn gebruiksvriendelijkheid vergroot.

Afkortzaag

De afkortzaag is het meest gebruikte type zaag. Hij is ervoor om, je raadt het al, dingen af te korten. Denk hierbij aan staafvormige voorwerpen. Ook de afkortzaag heeft net als zijn bovenstaande broertje een rond zaagblad. Het is een behoorlijke alleskunner als je nagaat dat hij met gemak metaal, hout of kunststof kan zagen.

Decoupeerzaag of reciprozaag

Een decoupeerzaag en reciprozaag lijken qua werking veel op elkaar. Daarom hebben we ze onder 1 kopje gezet. Het verschil tussen deze twee is dat een reciprozaag een krachtiger motor heeft en over meer toeren beschikt. Wat ze gemeen hebben is dat ze beide een elektische motor hebben en het zaagblad heen en weer beweegt. Een reciprozaag kan eigenlijk alles zagen en is ideaal wanneer er bijvoorbeeld een buis uit de muur steekt. Een decoupeerzaag is handig wanneer je een willekeurige vorm wilt zagen.

Zaagtafel

Als je loopt te hannesen met grote voorwerpen die je in de lengte door wilt zagen dan biedt een zaagtafel uitkomst. Een zaagtafel is te herkennen doot de cirkelvormige zaag die boven het tafelblad uitsteekt. Hij is snel en makkelijk in gebruik waardoor je klus zo geklaard is. Belangrijk is dat je ten alle tijden een beschermkap gebruikt bij het gebruik van deze zaag.

 

Laatste Invalzaag Trends 2019

We doen steeds meer zelf in huis. Niet alleen de kleine klusjes maar ook de grote klussen. Omdat we het een uitdaging vinden of geld willen besparen. Wat de reden ook is, je zult goed gereedschap nodig hebben. Zeker als je regelmatig klust is dit geen overbodige luxe. Met de ontwikkelingen van tegenwoordig is de beste kwaliteit verkrijgbaar. En dit ontwikkelt zich nog steeds. Denk aan de lithium-ion-batterijtechnologie. Het voordeel wat je hier nu al van hebt is dat dit type accu’s langer meegaat. Daarnaast zijn ze kwalitatief beter. Ze hebben een langere levensduur waardoor dit een duurzame aankoop is. Ook beschikt een accu met lithium-ion-batterijtechnologie over meer vermogen dan een normaal exemplaar. Kortom, genoeg reden om hiervoor te kiezen! We wensen je alle klusplezier en succes toe.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.