Klushandel

Beste Laserwaterpassen van 2019

Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of een groentje op het gebied van klussen, een laserwaterpas komt in iedere situatie van pas. Stel je wilt dat ene schilderij recht ophangen, een kast plaatsen of simpelweg de hoogte van een ruimte meten een laserwaterpas biedt uitkomst. Het grote voordeel is dat je zelf niet meer met een meetlint op een trapje hoeft te gaan staan hannesen. Daarnaast is een laserwaterpas erg nauwkeurig. Ook voor het aanleggen van elektriciteitsleidingen is dit het ideale instrument om in te zetten. Maar waar let je precies op bij de aanschaf? En wat zijn de beste laserwaterpassen? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

 

Top 5 Laserwaterpassen in 2019 getest

Powerplus POWX720 Laserwaterpas

Met stipt op nummer 1 in onze top 5 staat de Powerplus POWX720 laserwaterpas. Deze zelfnivellerende laserwaterpas valt gelijk op door zijn prijs-kwaliteit verhouding. Zelfnivellerend wil zeggen dat hij zichzelf waterpas stelt. Binnen 7 seconden is dit gepiept. Scheelt toch weer werk! Hij projecteert horizontale of verticale lijnen of een combinatie van beide om zo een kruis te vormen. Hij is ideaal als hulp bij behangen of om iets aan de muur te hangen. De basis is 360 graden draaibaar zodat je de graadmarkeringen uit kunt lijnen in de gehele ruimte. Aandachtspuntje is dat je hem niet buiten kunt gebruiken omdat de laserstraal niet fel genoeg is.

Silverline 273233 Rotatie laserwaterpas kit

De Silverline 273233 heeft een bereik van zo’n 30 meter. De laserstraal werkt het best tot zo’n 10 meter. Deze Silverline laserwaterpas wordt geleverd in een stevige koffer zodat je hem makkelijk op kunt bergen of vervoeren. Super handig wanneer je hem mee wilt nemen naar een vriend of familielid dat gaat verhuizen. De waterpas is draaibaar en heeft een wisselende snelheid zodat hij flexibel is in gebruik. Je kunt hem precies afstemmen op de uit te voeren meetklus. Een behangetje plakken, kastje ophangen of tegelen is binnen een mum van tijd voor elkaar.

Brüder Mannesmann Laserwaterpas met statief

Ook de meetkanjer van Brüder Mannesmann heeft een bereik van ongeveer 30 meter. Voor zowel de ervaren doe-het-zelver als voor de klus kluns is dit een geschikte laserwaterpas. Hij wordt geleverd met een stevig statief waardoor hij stevig in zijn schoenen staat. Doordat hij in hoogte verstelbaar is kun je hem precies afstellen op jouw klus. Deze Brüder Mannesmann zal je niet teleurstellen. Hij werkt op batterijen dus je kunt hem makkelijk overal mee naartoe nemen. Bovendien krijg je er een handige draagkoffer bij waardoor het nog makkelijker wordt hem veilig te verplaatsen. Of het nu op de bouwplaats is of voor in huis, hij is van alle markten thuis.

Laser waterpas 1 – 77 – 496

Eerlijk is eerlijk, de Laser waterpas 1 – 77 – 496 is niet voor iedereen weggelegd. Hij is vooral voor professioneel gebruik bedoeld. De prijs maakt dit al duidelijk. Maar dan heb je ook wat. Hij heeft een bereik van maar liefst 600 meter wat hem geschikt maakt voor grote klussen. Handig dus voor op een bouwplaats maar ook wanneer je een ervaren Bob de Bouwer bent die regelmatig grote projecten uitvoert. Doordat hij roteert kan hij heel nauwkeurig meten. Wel tot 0,5 tot 1 mm. De behuizing is schokbestendig, waterdicht en kan temperaturen van -10 tot 50 graden aan. Zo is hij voor ieder seizoen geschikt om te gebruiken. Ook voor klussen buitenshuis is deze laserwaterpas zeer geschikt.

BOSCH Laserwaterpas PLL 1P Punt en Lijnlaser

Van een professioneel model gaan we naar een basismodel. De BOSCH PLL 1P Punt en Lijnlaser heeft een bereik tussen de 5 en 20 meter. Hij is dus zeer geschikt voor simpele meetwerkzaamheden zoals het ophangen van een schilderij of kast. Zijn formaat is compact en handzaam waardoor hij makkelijk is in gebruik. De fijnafstelling op de wandhouder zorgt voor een precieze positionering. Daarnaast is de wandhouder flexibel zodat je er comfortabel mee kunt werken. De laserlijnen zijn helder en goed zichtbaar. En dat werkt wel zo prettig. Of het nu om horizontale, verticale of diagonale laserlijnen gaat, deze Bosch draait zijn hand er niet voor om. Kortom: het is een zeer geschikt instapmodel.

Laserwaterpas Budget Tips

Als je genoeg budget hebt kun je gewoon naar de bouwmarkt gaan en aanschaffen wat je nodig hebt zonder op de prijs te letten. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Het is zeker niet zo dat hoe duurder een laserwaterpas is hoe beter hij is. Maar er zit uiteraard wel verschil in kwaliteit. Hoe kun je voor een leuke prijs toch je klus klaren? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Ouderwets meetlint of rolmaat

Tja, het is misschien een beetje flauw. Maar als je echt voor budget wilt gaan kies dan voor de aanschaf van een meetlint of rolmaat. Zo kun je alsnog meten wat je wilt meten alleen ben je er wel wat meer tijd en moeite aan kwijt.

Leen een Laserwaterpas

Ga voor jezelf na hoevaak je de laserwaterpas wilt gebruiken. Als je van plan bent hem regelmatig voor je klussen te gebruiken dan loont het zich om er zelf een aan te schaffen. De kans is echter groot dat je er alleen een nodig hebt voor bijvoorbeeld een verhuizing of ander eenmalig project. Het is dan zonde om een laserwaterpas aan te schaffen. Kijk je buurman of beste vriend dus even lief aan en leen er een. Scheelt toch weer in de portemonnee!

Huur een Laserwaterpas

Als je al een aantal keer de laserwaterpas van je vriendelijke buurman hebt geleend, wil je het niet nog een keer vragen. Maar er een aanschaffen is ook geen optie omdat dit te duur is. In zo’n geval kun je altijd nog een exemplaar huren. Dit kan bij een bedrijf maar tegenwoordig zijn er ook sites voor consumenten die hun gereedschap verhuren. Het is een soort Marktplaats maar in plaats van gereedschap tweedehands te kopen kun je het huren.

Beste Laserwaterpas Budget Koop

Wil je toch zelf een laserwaterpas kopen? Onze beste budget koop lasterwaterpas is deze merkloze multifunctionele lasterwaterpas. Naast dat dit een laserwaterpas is, beschikt hij over een inschuifbaar meetlint van 250 cm. Hij wordt geleverd inclusief batterijen dus je kunt er direct mee aan de slag.

 

Laserwaterpas koopgids: Zo schaf je de beste Laserwaterpas aan

Je hebt de keuze gemaakt. Er moet een laserwaterpas komen. Maar hoe schaf je de beste aan? Er is ontzettend veel keuze. Welke laserwaterpas voor jou geschikt is hangt helemaal af van je persoonlijke situatie en wensen. Dit kan namelijk een heel ander type zijn dan wat de perfecte keuze voor je buurman zou zijn. Waar moet je precies op letten? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet. Vraag jezelf ten eerste de volgende dingen af. Voor welke klus wil je de laserwaterpas gebruiken? Hoevaak wil je hem gebruiken? Wat is je budget? Heb je hem binnen of buiten nodig?

Soort meetklus

Bedenk je van te voren wat je precies wilt meten. En hoevaak je je laserwaterpas nodig zult hebben. Het is namelijk zonde om een duur model aan te schaffen terwijl je hem maar 1 keer gebruikt. We hebben hierboven al tips gegeven over hoe je toch van het gemak van een laserwaterpas kunt genieten als je er niet te veel geld aan uit wilt of kunt geven.

Soort laserwaterpas

Je zou het misschien niet zeggen maar er zijn diverse soorten laserwaterpassen. Het is handig om te weten welke dit zijn zodat je de juiste keuze kunt maken voor jouw meetklus. We beginnen met de niet-zelfnivellerende waterpas. Dit komt erop neer dat je hem zelf, handmatig waterpas moet stellen. Dit doe je door middel van de libellen. De libellen zijn de welbekende buisjes met vaak gele vloeistof en een belletje erin waaraan je kunt zien of iets waterpas is. Wil je jezelf dat gedoe besparen?

Daar is een oplossing voor. Namelijk de zelfnivellerende laserwaterpas. Deze doet simpel gezegd het tegenovergestelde van de niet-zelfnivellerende laserwaterpas. Er is namelijk een pendule ingebouwd die het mogelijk maakt de waterpaslijn automatisch te bepalen. Je hoeft dus zelf niets te doen voor het bepalen van de waterpaslijn. Daarnaast is het grote voordeel dat je hem ook op een onstabiele ondergrond kunt zetten. Al is deze ondergrond niet gelijk, toch zal je laserwaterpas een manier vinden om zichzelf waterpas te stellen.

Bereik

Begin je aan een bouwproject met grote ruimtes en kamers? Dan is het verstandig van te voren even te checken welk bereik je laserwaterpas heeft. Veel modellen hebben bijvoorbeeld een maximaal bereik van 30 meter. Nu zal dit voor de meeste ruimtes in een gemiddeld huis meer dan voldoende zijn. Maar als het om een grotere ruimte gaat dan kun je dat meten wel vergeten. In de specificaties is te vinden wat het maximale bereik is.

Binnen of buiten

Het zou vrij lullig zijn als je buiten iets wilt meten en je komt erachter dat je laserwaterpas alleen voor binnen geschikt is. Waar een laserwaterpas voor geschikt is heeft met name te maken met de felheid van het laserlicht. Je kunt je voorstellen dat in een lichte omgeving de laserstraal moeilijker zichtbaar is dan wanneer het donkerder is. Beslis dus van te voren waar je hem wilt gebruiken en let erop dat hij geschikt is voor jouw klus om teleurstelling te voorkomen.

 

Beste Laserwaterpas Merken Overzicht

Bosch

Wie kent Bosch niet? Iedereen is opgegroeid met het Duitse, degelijke merk en waarschijnlijk heb je er minstens één in huis staan. Al generaties lang maakt bosch je leven makkelijker. Waar ze expert in zijn? Je kunt beter vragen waar ze géén expert in zijn. Zo ook in laserwaterpassen. Met Bosch ben je verzekerd van een goede koop. Voor hun gereedschappen geldt dat het niet uitmaakt of je een handige Harry bent of een klus kluns, er is voor ieder wat wils.

Brüder Mannesmann

Uit de naam valt wel op te maken dat ook Brüder Mannesmann een Duits bedrijf is. Ze zijn gespecialiseerd in de productie van gereedschappen en accessoires. Sinds een jaar of 20 hebben ze een locatie in Nederland. En daar mogen we blij mee zijn want dit merk levert Duitse kwaliteit. Naast hun eigen merk produceren ze ook gereedschappen voor andere merken onder private label. Gebruiksvriendelijkheid en professionaliteit zetten ze hierbij voorop.

Powerplus

Powerplus heeft een juiste prijs-kwaliteit verhouding hoog in het vaandel staan. Hierdoor worden hun producten voor iedereen toegankelijk. Naast dat er voor iedere portemonnee wat te vinden is in het Powerplus assortiment, hebben ze ook rekening gehouden met je level doe-het-zelven. Aan de kleur is te herkennen voor welke categorie het gereedschap geschikt is. Grijs is voor de beginnende doe-het-zelver, geel voor de redelijk handige doe-het-zelver en voor de echte Bob de bouwers onder ons is er de groene categorie.

 

Soorten Waterpassen

Een laserwaterpas is een tool waarmee je door de locatie van een laserstraal kunt bepalen wat de horizontale of verticale paslijn is. We hebben een hele pagina gewijd aan de laserwaterpas. En dit is terecht want deze handige tool mag voor de echte klusser niet ontbreken. Maar welke soorten zijn er allemaal? Dit is wel zo handig om te weten. Daarom hebben wij het voor je uitgezocht.

Puntlijnlaser

Een puntlaser is het meest simpele model laserwaterpas. Zoals de naam al doet vermoeden projecteert hij een punt op je muur. Dit is bedoeld als richtpunt om op een bepaalde hoogte een lijn te tekenen.

De driepuntslaser is ook een type puntlaser. In plaats van 1 punt projecteert hij op drie punten verdeelt over drie assen. Dit is super praktisch wanneer je een referentie in verschillende richtingen nodig hebt, bijvoorbeeld als je een muurtje in een vrije ruimte neer wilt zetten. Dit type laser is zowel niet-zelfnivellerend als zelfnivellerend verkrijgbaar. Het voordeel van een puntlijnlaser is dat je snel en eenvoudig de hoogte in een ruimte kunt meten. Het nadeel is echter dat je diverse meetpunten met elkaar moet verbinden in een waterpaslijn.

Lijnlaser

Een lijnlaser is eigenlijk hetzelfde als een puntlaser. Het verschil is dat hij een lijn in plaats van alleen een punt projecteert. Dit is super handig wanneer je een aantal objecten op dezelfde hoogte naast elkaar wilt hangen. Daarnaast is hij praktisch bij het behangen en kun je dit loodrecht doen. Het voordeel van een lijnlaser is dat hij de hele lijn projecteert. Het nadeel is dat er een afwijking in de lijn kan zitten. Controleer deze daarom altijd goed.

360 graden roterende lijnlaser

Tenslotte is er de 360 graden roterende lijnlaser. Deze soort puntlaser zet je op een statief en laat je roteren rond zijn as in een cirkel van 360 graden. De nummer 4 in onze top 5 in zo’n type. Hij is ideaal voor behangen of schilderen. Het nadeel van de lijnlaser is dat de aanschafkosten vrij hoog zijn. Daarnaast is het niet altijd nodig een punt over 360 graden te projecteren.

 

Laatste Laserwaterpas Trends van 2019

Een laserwaterpas op zich is al heel hip. Waar je vroeger in de weer moest met een meetlintje of rolmaat doe je dit tegenwoordig gewoon met je laserwaterpas. Dit scheelt een hoop werk en tijd. En dat hebben we hard nodig in deze tijd. We hebben immers geen tijd om uitgebreid en langdurig te klussen. Daarnaast stellen we hogere eisen aan onze producten. Snufjes zoals het vergrendelen van de pendule van je laserwaterpas zorgen ervoor dat de kwaliteit behouden blijft en hij niet stuk gaat tijdens bijvoorbeeld transport. Ook opties zoals een groene in plaats van rode laserstraal zorgen voor een betere kwaliteit. Een groene laserstraal is namelijk beter zichtbaar. Deze ontwikkelingen dragen bij tot het beste resultaat. Wij wensen je veel meetplezier!

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.